torstai 26. maaliskuuta 2015

Hiljainen viikko meni jo

Ensi viikolla vietetään hiljaista viikkoa, joka huipentuu pääsisäiseen. Kevätmuuton osalta hiljainen viikko taisi kuitenkin jo mennä. Viime lauantaina pohjoiseen kääntynyt virtaus on pidätellyt muuttoa, ja vain kalalokki on sen jälkeen kirjattu uudeksi saapujaksi . Kevätmuutto on taas jokseenkin normaalissa rytmissään. Muuttolintulistalta löytyvät jo lähes kaikki maaliskuun lajit mutta eipä sitten muita.

Hiljaisen lintuviikon kuva: mustarastas kotipihan aidalla

Varhain saapuneet hanhet ovat edelleen tarjonneet mukavasti katseltavaa. Sekä Kytäjän Suopellossa että Nurmijärvellä Kuhajärven pelloilla laiduntaa edelleen 200-400 metsä- ja tundrahanhea. Kytäjän parvesta on löytynyt kolme ja Kuhajärveltäkin kaksi lyhytnokkahanhea. Tuusulanjärvellä Seittelinlahdelle auenneessa sulassa yöpyy runsaat sata joutsenta ja myös hanhia. Niiden joukossa on edelleen kolme pikkujoutsentakin.

Kytäjän pelloilla pitkään viihtynyt nuori maakotkakin tuntuu nyt kadonneen. Neitsytsaaressa sen sijaan on viime päivinä lennellyt piekana. Myös ensimmäiset tuulihaukat ovat palanneet pesimäpaikoilleen Kytäjällä.

Ainoa laji, jonka muutto on kuluneen viikon aikana vilkastunut, tuntuu olevan urpiainen. Niiden surisevia parvia kuulee tämän tästä varsinkin metsäretkillä. Myös harmaapäätikat ovat aurinkoisina päivinä kuuluttaneet reviirejään monin paikoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti