tiistai 16. joulukuuta 2014

Tuusulan seudun talvilintuja

Sadepäivien väliin osui tänään kirkas talvipäivä. Lämpötila keikkuu edelleen vähän nollan yläpuolella, mutta Tuusulan Vanhankylän pelloille noussut tulva on silti jäätynyt. Vaan eipä se näytä talvehtimaan jäänyttä tuulihaukkaa haittaavan. Tänään haukka pyrähteli tulvalla nokkien jäältä jotain, mitä emme kiikareilla erottaneet - jonkinmoisia ötököitä varmaan kuitenkin. Kaikki mikä liikkuu on siis syötävää.

Tuulihaukka jatkaa talvehtimista Tuusulan Vanhankylän pelloilla

Ruotsinkylän pähkinähakit keräävät edelleen talvivarastoja

Koskikara Tuusulan Jokipuistossa
Ruotsinkylässä veimme taas hakeille pähkinöitä ja koska aamu oli kirkkaampi, yritin saada ruokavieraista kuviakin. Metsän sisällä valoa on kuitenkin vähän ja pähkinät katosivat niin nopeasti ettei kummoisia kuvia taaskaan syntynyt.

Jokipuistossa kävin tarkistamassa lintulaudan ja totesin samalla että onpa Tuusulanjoessakin nyt vettä yllin kyllin. Koskikara löytyi Torpan alapuolisesta joenmutkasta, joten ainakaan vielä ei vuolas ja savinen vesi ole sitä karkoittanut.

Illan - tai paremminkin iltapäivän jo hämärtäessä suuntasin vielä Keravan Myllynummelle. Jo horisontin taakse ehtinyt aurinko vaalensi iltataivaan, ja aikani odoteltuani huuhkaja saapui taas täyttömäen kasalle istumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti