maanantai 1. joulukuuta 2014

Talvikauden avaus - hyyppä ja pöllöjä

Lintuharrastajan talvikausi alkaa aina joulukuun alussa, olipa sitten lunta maassa tahi ei. Tänä vuonna sitä ei ollut. Merenlahdilla oli talven merkiksi sentään ohutta jäätä tyynen pakkasyön jälkeen.

Hyypän etelänmatka taitaa olla peruttu

Aamulla kävimme heti tarkastamassa löytyisikö talvinen töyhtöhyyppä Espoon Toppelundin rannasta. Vaan eipä sitä kylmän yön jälkeen heti löytynyt, rantahiekkakin oli jäätynyt kovaksi. Myöhemmin päivällä hyyppä oli kuitenkin palannut rannalle ja näimme sen ruokailemassa edellispäivien tapaan. Lintu ontuu toista jalkaansa, eikä sen vuoksi ole kyennyt lähtemään muuttomatkalle, vaikka siivet kyllä kantavat.

Taas löytyi viirupöllö stadista

Huuhkaja päiväunilla Seurasaaressa
Varpuspöllö saaliineen Seurasaaressa





Retken parasta antia olivat taas kerran pöllöt, joita näimme peräti kolmea lajia. Eräästä pienestä kuusikosta löysimme närhien ja pikkulintujen kiivaan varoittelun opastamina viirupöllön. Iltapäivällä teimme taas Seurasaaren kierroksen, missä tällä kertaa oli nähtävillä sekä päiväunilla möllöttävä huuhkaja että varpuspöllö. Jälkimmäinen oli juuri napannut maasta mustan myyrän ja kantoi sen sitten männyn oksistoon.

Harmaahaikaroita lensi Otaniemessä kahdeksan ja Seurasaaren silloilla yksi, kaikki matkalla etelään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti