perjantai 17. huhtikuuta 2015

Hanhia riittää edelleen

Tämä on ollut varsinainen hanhikevät. Ensimmäiset tulivat varhain ja vähitellen kerääntymien määrät ovat kohonneet jo tuhansiin. Aluksi parvissa olivat valtalajina rossicus-tyyppiset metsähanhet, mutta vähitellen tundrahanhien määrät ovat kasvaneet milteinpä samansuuruisiksi. Alueella levähtävien hanhien kokonaismäärä yltänee jo kymmeneentuhanteen. Hanhet ovat myös tottuneet ruokailupaikkojen ohi kulkevillä teillä liikkuviin autoihin ja niitä pääsee tarkkailemaan pitkään ja kohtuullisen läheltäkin. Niinpä parvista onkin löytynyt jo toistakymmentä lyhytnokkahanheakin.

Eilen pääsin muutamien koekuvausten jälkeen tositoimiin uuden kamerani kanssa. Alla muutamia otoksia Kytäjän Postin hanhipellolta.


Hanhipellon tunnelmia Kytäjän Postilla

Kolme lajia hanhia - keskellä lyhytnokkahanhi

Metsähanhi laskukiidossa

Muilta osin kevätmuutto on edennyt varsin nihkeästi. Järvien auettua kaikki alueella pesivät vesilinnut ovat nyt saapuneet, viimeisinä mustakurkku-uikku ja kuikka. Tosin heinätavista ensihavainto vielä puuttuu. Kunhat säät seuraavan kerran lämpenevät, voidaan odottaa runsaammin kahlaajia ja sitten onkin jo hyönteissyöjien vuoro. Nehän saapuvat yön pimeydessä, mutta ovat aamuisin havaittavissa siitä, että metsien ja rantojen laulukuorosta erottuu uusia solisteja. Muuttolintulistakin on taas ajan tasalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti