perjantai 25. heinäkuuta 2014

Taas merellä - kohteena Aspskär

Tänään teimme veneretken Pernajan saaristoon Loviisassa. Päivä oli kuuma, mutta heikko itätuuli ja suolavesipärskeet sentään vilvoittivat kahdeksaa retkeläistä.

Ruokkeja yllin kyllin maalla, merellä ja ilmassa
Löytyihän se etelänkiislakin - Kuva: Seppo Tuominen
Ruokkilintujen pesinnät olivat tänä vuonna onnistuneet hyvin. Haverön pesimäluodolla niitä istuskeli ja lenteli sadoittain ja "filmiä paloi". Jamppa ja Seppo onnistuivat nappaamaan kuvat ohilentävästä eteläkiislastakin. Kiisloja on lintuja Aspskärillä tutkivan Martti Harion mukaan pesinyt tänä vuonna runsaasti, yli 60 paria, mutta ne olivat jo lähteneet poikasineen ulapalle. Lopulta koko porukka onnistui näkemään kaksi ruskeaselkäistä kiislaa ja Hauvelikin oli tyytyväinen uuteen pappapinnaansa.

Rantautuminen Aspskärille, airoissa kipparimme Ralf
Nousimme maihin Aspskärin lintuasemalle, missä Mara kertoili kesän pesinnöistä. Juuri parahiksi aamulla hän oli nähnyt, kuinka saaren ainut, Tuplapenniksi ristitty pilkkasiipiemo oli uittanut poikueeensa vesille. Tiiroilla oli viimeiset pesinnät vasta kuoriutumisvaiheessa ja riskilät ruokkivat poikasiaan kivinilkoilla. Saarella nähtiin myös kaksi luotokirvistä, liroja, metsäviklo, muuttava pikkukuovi sekä varpushaukka ja käki.

Luotokirvinen tarkkailuasemissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti