keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Aamu tutkimusmetsässä

Tänään aamu valkeni pitkästä aikaa taas kirkkaampana. Aamukävely juuri ennen auringonnousua suuntautui taas kerran Tuusulan Ruotsinkylän tutkimusmetsään. Aamun +5 asteen lämmössä tuntui raikas etelämaalaisen havumetsän tuoksu.

Ruotsinkylän tutkimusmetsän pohjoisosa, joka sijaitsee Maisalantien ja Riihikallion asuinalueen välissä, on vasta viime vuosina tullut minulle tutummaksi. Alue on linnustoltaan monipuolinen, mikä johtuu Metsäntutkimuslaitoksen istuttamista ulkomaisista puulajeista, jotka nyt ovat täysikasvuisia. Näiden palstojen välissä on myös koivikoita ja suomalaista korpikuusikkoa puronotkoineen. Alueella risteilee useita metsäteitä ja polkuja ja se on myös suosittua ulkoilumaastoa.

Ruotsinkylässä vihelteli varpuspöllö aamulla, mutta tämä yksilö on kuvattu Nurmijärvellä viime vuonna

Pähkinähakkeja tapaa Ruotsinkylässä edelleen päivittäin. Uutena lajina kuulin aamuhämärissä myös varpuspöllön, joka kuulutti päivän alkaneeksi syksyisellä "skaalalaulullaan". Metsätiaisia ja puukiipijöitä oli useita, samoin pikkukäpylintuja. Alueella asuvat pyyt pitivät tänään nokkansa tiukasti kiinni, koska metsässä liikkui äänekkäästi kitkuttava kanahaukka.

Tänään varmistui myös arveluni siitä, että Tuusulan Vanhankylän pelloilla ja Jäniksenlinnassa viipyvä tuulihaukka on yksi ja sama lintu. Pari päivää sitten Vanhankylän haukka oli saanut siipeensä loven ja tänään samanlainen lintu istuskeli Jäniksenlinnan puolella ladon katolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti