torstai 20. marraskuuta 2014

Päiväkävelyjä Seurasaaressa

Marraskuun kääntyessä jo lopuilleen päivät ovat lyhyitä ja pimeitä. Olemme viime päivinä tehneet päiväkävelyjä Helsingin Seurasaaressa. Saari tunnetaan lintuharrastajien keskuudessa erityisesti syksyisistä pöllöistä, joita viime päivinä on parhaimmillaan havaittu neljää eri lajia.

Iso ja ilmeikäs huuhkaja Seurasaaressa
Itse olen toistaiseksi onnistunut tavoittamaan vain huuhkajan, joka parillakin kerralla on päivehtinyt saaren isoissa kuusissa juhlakentän molemmin puolin. Korkealla kuusen latvuksessa istuva pöllö joutuu saaressa usein kameroiden ristituleen, mutta on säilyttänyt ainakin näillä kerroilla arvokkuutensa.

Seurasaaren nakkelit ovat itäisempää rotua (asiatica)
Saaren lukuisilla linturuokinnoilla tuntuu olevan useita huoltajia, joten murkinaa on aina tarjolla. Tänä syksynä ruokintapaikoilta on taas löytynyt kaikki viisi tiaislajia ja ainakin kaksi pähkinänakkelia. Ne kerjäävät ohikulkijoilta ruokaa ja tulevat kämmenelle asti pähkinöitä noutamaan.

Illat pimenevät nyt jo ennen neljää ja niinpä olen usemmankin kerran päättänyt retkipäivän Keravan Myllynummelle. Siellä asustava huuhkaja saapuu auringonlaskun jälkeen päivehtimispaikaltaan täyttömäen kasoille. Siellä sen kissamainen hahmo näkyy vähitellen tummenevaa taivasta vasten kunnes katoaa aavemaisesti yön pimeyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti