maanantai 26. tammikuuta 2015

Pappapinnoja bongaamassa

Tänään pääsin mukaan bongaamaan Hauvelille uusia pappapinnoja. Retki oli ollut suunnitelmissa jo monta viikkoa, mutta vasta tänään kaikki loksahti kohdilleen ja päästiin matkaan. Kompekin lähti mukaan valottamaan kennoja ja retkeämme muutenkin.

Viitatiainen Kotkan Laajakoskella

Moottoritie on suora ja saavuimme Kotkan Laajakoskella kilpaa auringonnousun kanssa. Katseet ja kamerat suunnattiin kohti pientä punaista lintulautaa, mihin jo lokakuun lopulla oli osunut viitatiainen. Se kävi ahkerasti murkinalla ja niin oli päivän ensimmäinen pappapinna plakkarissa, pokkarissa ja järkkärissä jo ennen kello kymmentä.

Neiti mustakaularastas Haminan Ruotsinkylässä

Kotkasta jatkoimme itään niin vauhdikkaasti että ajoimme uutta moottoritietä Haminan ohi. Maakuntamatka johti lopulta Lelun kautta Haminan Ruotsinkylään, jossa iso porukka paikallisia ja muitakin jo katseli omenapuussa istuvaa mustakaularastasta. Kovin oli vaalea ja kuvioiltaan vaatimaton tämä veijari, vaikka sitä kauniimman sukupuolen edustajana pidetäänkin. Toinen pappapinna Hauvelille joka tapauksessa.

Paluumatkalla tsekattiin uusi kalakauppa ja sen lounasravintola, missä pappa tarjosi onnistuneen retken kunniaksi maistuvat lohiateriat. Grattis ja tattis - sellainen bongausretki tällä kertaa!

P.S. Lisää kuvia mustakaularastaasta löytyy PK:n kotivulta. Näistä ja muistakin kuvista ja linnun todellisesta identiteetistä saimme käyntiin vilkasta keskustelua bongariliittolaisten foorumeilla. Mielipiteet vaihtelevat ja vaihtuvat mustakaulasta risteymän kautta Suomen ensimmäiseen punakaularastaaseen. Me saatoimme vain todeta, että kovin on erilainen kuin aikaisemmin Suomessa näkemämme mustakaularastaat, joilla on ollut varsin terävärajaista ja hyvin tummaa viirutusta rinnassa ja alempana vatsapuolellakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti