perjantai 27. helmikuuta 2015

Tulvia kuin huhtikuussa

Tänään tein kierroksen Nurmijärven tulvilla. Lepsämässä ja kirkonkylän Järvenpohjalla vettä on samaan malliin kuin ennen vanhaan huhtikuun alussa. Osa tulvista on toki vielä jäässä, mutta sulavettä ja kiitorataa riittää kyllä kaikille saapujille. Myös Kytäjän Postilla Keihäsjoki tulvii jo, tosin näin tilanteen vain eilisiltana pimeässä.

Laulujoutsenia Nurmijärven Järvenpohjan tulvalla tänään

Joutsenia onkin tullut viime päivinä lisää. Tuusulan Rantamoon joutsenpari saapui maanantaina 23. helmikuuta. Niillä on vielä mukanaan pahnanpohjimmainen viimevuotisesta poikueesta. Tänään näin kolme joutsenta Järvenpohjan tulvalla ja Kytäjän postillakin on ensimmäiset jo havaittu.

Ekat töyhtöhyypät havaitsimme taas Nurmijärven Savikolla eilen 26. helmikuuta. Tänään kolmostien itäpuolisilla Nummenniityn pelloilla niitä oli jo kolme ja Lepsämän tulvalla vielä pari lisääkin. Ovat ne aina vaan omalla tavallaan sykähdyttäviä kevään tuojia.

Uuttukyyhkyjä on näkynyt lähes päivittäin. Eilen suurimmassa parvessa Tuusulan Jäniksenlinnassa istui jo viisi uuttaria langalla.

Kaikki tähän mennessä saapuneet muuttolinnut löytyvät tältä listalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti