perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen lintuja

Kiirastorstain aamu on etelätuulesta huolimatta varsin kolea. Teeret kuitenkin soivat Jäniksenlinnassa kuten muinakin aamuina ja turnajaisiin osallistui myös muita muhkeampi korpimetso kuten parina edellisenäkin aamuna.

Eilen Järvenpään Rantapuistoa koristanut mandariinisorsa oli valitettavasti nostanut yöllä oranssiset purjeensa ja kadonnut.

Kevät toi mandariinisorsan Järvenpään Rantapuistoon

Varhaisaamun aikana oli taas helppo poiketa Krapin Golf-kentällä, vaan eipä ollut liejukana vielä saapunut tutulle pesälammellensa. Haapananaaras taisi kuitenkin jo katsella viereistä lampea vähän sillä silmällä. No, liejukana löytyi kuitenkin myöhemmin päivällä Keravan Myllynummen lammelta - kiitos mukavasta vinkistä Artsille.

Liejukanakin on palannut Keravan Myllynummelle

Parin tunnin staijaus Tuusulanjärven rannassa riitti, muutto oli edelleen lähes pysähdyksissä. Vain kyhmyjoutsen kunnioitti läsnäolollaan Tuusulanmeren selkää ja korkealla läntisellä taivaalla matkasi neljän merimetson parvi välillä liidellen kohti tuntematonta määränpäätä.

Iltapäivällä pistäydyin vielä Rantamossa, missä nelisatapäinen hanhiparvi laidunsi edelleen oraspellolla. Niitä katsellessa kaukoputkeen osui myös varisparvessa multakasaa tonkivat mustavarikset, joita oli peräti neljä.

Kiirastorstain iltana läppärini ilmoitti pääsiäislistani pituudeksi 53 lajia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti