tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäisretkien tuloslaskenta

Toinen pääsiäispäivä oli kelin ja lintujenkin puoliksi miltei edellisten toisintoa. Aurinko suorastaan porotti pilvettömältä taivaalta. Retkeilin aamun Tuusulanjärven lintupaikoilla.

Kevään ensimmäinen pajulintu lauloi aamuvarhaisella Kaakkolan lintutornin luona jo yli viisimetriseksi venähtäneessä rantakoivikossa. Tulipahan todetuksi sekin, että tornista ei lehtien puhjettua tule enää näkemään järvelle juuri lainkaan.

Tuusulanjärvelle palanneet meriharakat ovat ehtineet pesimäpuuhissa niin pitkälle että toinen linnuista näyttää jo hautovan Seittelin kosteikon rantapellolla. Kosteikon altaita kierteli joukko ulkoilijoita koirien, fillareiden, kameroiden ja onkien kera niin runsaslukuisena, etteivät pesimälinnut oikein enää sekaan sopineet.

Korpimetso Tuusulan Jäniksenlinnassa (Kuva: Pertti Rasp)

Pääsiäisretkieni kokonaislajimääräkseni sain muutamien uusien lajien myötä peräti 105 plus korpimetso. Vertailuksi todettakoon, että maan parhaiden lintupaikkojen (Halias, Jurmo, Lauttasaari, Utö, Rönnskär) välisessä "saaripinnakisassa" joukkueet raportoivat pääsiäisen lajimäärikseen 98-110 lajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti