torstai 1. toukokuuta 2014

Cityjoutsen ja pääskyjä

Tulihan se taas, meinaan se kolea vappusää. Kiersin aamulla Tuusulanjärven varsin laihoin tuloksin. Laululinnut pitivät nokkansa kiinni, sentään mustapääkerttu lauloi neljässä paikassa ja Kakkolan tornin lehdosta löysin hernekertun.

Pääskyjä sentään on tullut runsaammin. Aamulla ne vielä värjöttelivät paikoillaan, mutta päivällä pääskyjä kertyi parviksi järville. Tuusulanjärveltä laskin kolmesta paikasta yli 50 lintua ja Ridasjärvellä lenteli iltapäivällä ainakin 150 pääskyn sekaparvi, jossa mukana kaikki kolme lajia.

Haarapääskyt lämmittelevät

Rantamon pelloilta ja kosteikolta löytyi edelleen kuutta eri sorttia hanhia, mukana myös lyhytnokka- ja merihanhi. Tasaisiksi lanatuilla pelloilla liikkuu myös varsin näyttävä yli sadan suokukon parvi. Seittelin kosteikolla on viime päivinä näkynyt pari nokikanaa, mahtavatko suunnitella lajin ensimmäistä pesintää altailla? Tuusulanjärven eteläpäässä ui aamulla kevään eka mustalintu.

Joutsen hautoo kaupan kupeessa (maksettu mainos?)

Vuoden lintu eli laulujoutsen on sitten kesän 2001, jolloin eka pari pesi onnistuneesti Hyvinkään Sykärissä, vallannut yhä uusia pesäpaikkoja. Aiemmin arkana erämaalintuna pidetty joutsen näyttää nyt asettuneen jopa Järvenpään keskustaan lintutornin kosteikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti