tiistai 12. elokuuta 2014

Näin punaista - kuirit ja haukan

Aamulla sateen jälkeen Rantamoon. Langoilla silputti yli viiden sadan pääskyn parvi, jossa satojen haarapääskyjen lisäksi myös räystäspääskyjä ja törmäpääskyjä. Taivaalta löytyi vielä tervapääskyjäkin, joten aivan ei kesä vielä ole lopussa. Puinnit ja altaiden reunojen niitto ovat edistyneet, jep jep.

Rannassa jonkin verran pikkulintuja, muun muassa neljää lajia kerttuja. Järvellä ei näkynyt muuta kuin neljä kalatiiraa ja silkkiuikkuja. Hoitokalastajien lauttakin näytti olevan taas liikkeellä. Koillisesta saapui kolme isoa kahlaajaa, jotka osoittautuivat punakuireiksi. Tsekkasivat Seittelin kosteikon ja huutelivatkin lyhyesti mutta jatkoivat kuitenkin matkaa.


Nuori punajalkahaukka Hyvinkään Sofiebergissä

Kymmeneen mennessä vähäinenkin muutto tuntui hiljenevän ja ilma alkoi taas lämmetä. Sopivasti soi puhelin ja Jukka kertoi katselevansa punajalkahaukkaa Hyvinkään Sofiebergissä. Lopetin muutontarkkailun ja lähdin katsomaan aina niin sympaattista pikkuhaukkaa. Siellähän se istui langalla ja syöksyili leikatun nurmen pinnalle koppakuoriaisia ja muita mönkijäisiä napsimaan. Aikamme katseltuamme lintu sai kupunsa täyteen ja lähti sitten korkealla kaakkoiselle taivaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti