keskiviikko 20. elokuuta 2014

Sateet tulivat - ja myös kahlaajat

Rankat sadekuurot ovat kastelleet pellot ja saaneet jo aikaan pieniä tulvalammikoitakin. Niille laskeutuu nyt kaiken päivää uusia lintuja - ja sehän passaa lintuharrastajille!

Tyllit ja kuovisirrit löytyvät nyt pelloilta
Hyvinkään Sofiebergin mullokselle, jossa jo viime viikolla oli keräkurmitsa, on nyt kertynyt satapäin kahlaajia. Valtalajeina eilen ja tänään ovat olleet kapustarinnat ja tyllit. Kapuloita laskin tänään jo yli 200 ja tyllejäkin 60. Mullokselle ruokailee myös muutamia suosirrejä ja kolme kuovisirriäkin, jotka sentään yleensä hakeutuvat peltojen sijasta rannoille. Kottaraisten määrä ylittää jo tuhannen, sähkölangat notkuvat niiden painosta. Nuolihaukat ovat myös siirtyneet matalalentoon ja istuvat ampuhaukkojen tavoin välillä mulloksella saalista tähyämässä.

Nuori kuovisirri Rantamon altaalle vievällä peltotiellä
Tuusulan Rantamostakin löysin aamulla näytekappaleet tyllistä ja kuovisirristä. Pelottomat linnut piipersivät altaille vievällä peltotiellä ja tulivat lopuksi aivan muuntajan viereen. Kosteikolla ei nyt kahlaajille sopivia rantoja olekaan. Niiden reunat kun ovat kesän aikana kasvaneet liiaksi umpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti