lauantai 23. elokuuta 2014

Pappa pongasi pulmusen ja pysäytti hirven

Eilen tehtiin Hauvelin kanssa retki Hankoon. Merivesi oli noussut jo +15 senttiin, joten viikon takaisiin kahlaajamääriin emme tulisi yltämään. Heti Vedagrundetille saavuttuamme meitä tervehti päivän ensimmäinen sadekuuro ja niitä sitten väisteltiinkin koko retken ajan.

Pulmussirri ruokaili rakkolevävallilla
Vedan hiekkarannalla oli jonkin verran rakkolevää ja hiekkasärkästäkin oli näkyvillä vain kapea kaistale. Niiltä löytyi kymmenkunta suosirriä, neljä punakuiria, vanha isosirri ja kaksi vaihtopukuista pulmussirriä. Viimemainittu tuotti Hauvelille taas uuden pappapinnan, kuinkas muutenkaan. Merellä muutti toistakymmentä merikihua länteen.

Vaihtopukuinen punakuiri kiitoradan reunanurmella
Pinnakahvit juotiin arvokkaasti Neljän Tuulen Tuvalla ja sitten retki jatkui Täktomin lentokentälle. Paikallinen kaataja oli juuri käynyt raivaamassa kiitorataa peittävät pusikot, joten kelpasihan siellä taas staijata petoja. Niitä näkyikin lähes kolmekymmentä runsaan tunnin tapituksella, joten kyllä Täktom on edelleen petomaineensa veroinen paikka. Kiitoradan reunalla ruokaili myös kapustarintoja, pieni tylliparvi ja aikalailla haalistunut punakuiri.

Nuori hirvi kiinnostui Corollasta
Täktomin tiellä tuli mutkan takaa vastaan tietä ylittävä hirvi, jonka Hauveli oitis määritti kaksipiikkiseksi sonniksi. Auto seis, ikkuna auki ja hirvilehmän ääniä matkimalla otus pysähtyi ja kääntyi katsomaan Corollaamme vähän niinkuin sillä silmällä. Onneksi ei kuitenkaan päälle tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti